Avem Centru de excelenţă pentru tradiţii educaţionale ale turismului rural

Situat în satul Bolovani din comuna Cornăţelu, Centrul de excelenţă (cazare şi recreere) pentru tradiţii educaţionale ale turismului rural, inaugurat vineri, este o investiţie de 551.314 euro, dezvoltată în cadrul unui proiect finanţat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, sub conceptul arhitectului Şerban Sturdza.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea activităţilor turistice în zona localităţii Cornăţelu, contribuind la creşterea numărului de locuri de muncă, dar şi creşterea atractivităţii zonei pentru alte investiţii.

Proiectul vizează o acţiune integrată, care cuprinde investiţii în infrastructura de primire turistică – o capacitate de 20 de locuri de cazare, dispuse în 10 camere și investiţii în activităţi recreaţionale, care urmăresc să ofere experienţa vieţii tradiţionale. Turiştii se vor bucura de servirea bucatelor în veselă tradiţională, vor putea îmbrăca portul popular specific zonei şi vor participa la evenimente tradiţionale locale.

Centrul de excelență de la Bolovani a fost inaugurat în prezența președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, care  a subliniat importanța unor astfel de proiecte pentru dezvoltarea comunității. De ce e important pentru Cornăţelu? În primul rând, ca exemplu pentru toată lumea că se poate face ceva dacă ai un pic de pricepere, foarte multă insistenţă şi apelezi la consultanţii potriviţi. În al doilea rând, pentru că dezvoltarea turismului rural cred că trebuie să fie o prioritate pentru noi, ca judeţ, şi pentru această ţară. Şi, în al treilea rând, pentru că dacă va dezvolta această bază, vor fi din ce în ce mai mulţi oameni care vor veni aici, vom avea şi rezultate economice, dar vom avea şi rezultate în planul a ceea ce înseamnă promovarea acestei ţări şi tradiţiile educaţionale.” 

Corneliu Vişoianu, manager de proiect, s-a declarat, la rându-i, mulțumit de proiect. ”Cred că a ieşit un lucru frumos, care este reprezentativ chiar pentru ţară, nu doar pentru zona noastră. (…) Este o gândire integrată şi sper să nu fie ultima vizită pe care o faceţi aici. Adresez invitaţia atât domniilor voastre, cât şi, bineînţeles, colegilor din mass-media, pentru că fără dânşii nu putem transmite mai departe. (…) Vreau să-i mulţumesc soţiei pentru că m-a răbdat în tot acest timp, familiei în ansamblu, copiilor, pentru că asta este, de fapt, motivaţia principală. Pentru ei facem, pentru ei construim, pentru ziua de mâine, care sperăm să fie măcar la fel luminoasă ca cea de astăzi.

leave a reply