Au salarii mai mari decât miniștrii, dar ce fac pentru societățile pe care le conduc? Directori de fabrici, în colimatorul sindicaliștilor

Directorii fabricilor din industria de apărare au intrat în colimatorul liderilor de sindicat! După ce au purtat nenumărte „tratative” la Ministerul Apărării Naționale, la Ministerul Economiei, pentru a aduce contracte și a de muncă salariaților de la Automecanica, liderul de sindicat, Constantin Bucuroiu, a ajuns la concluzia că în timp ce el se dă „de ceasul morții” și caută sprijin în toate părțile conducerea Uzinei de la Moreni nu depune nici un efort pentru a rezolva problemele fabricii. Constantin Bucuroiu susține că directorii Uzinei Automecanica Moreni nu ies toată ziua din birouri, nu se zbat să atragă contracte, asta în condițiile în care sunt plătiți „regește” pentru așa-zisele servicii manageriale. Liderul de sindicat nu este însă singurul care atrage atenția asupra acestui aspect… Nu de puține ori senatorul Adrian Țuțuianu a criticat managementul defectuos de la Automecanica Moreni și le-a cerut directorilor societății să iasă din birouri și să se zbată mai mult pentru a aduce contracte și a rezolva problemele cu care se confruntă uzina pentru că altfel va veni o zi când această neimplicare nu va mai fi tolerată și vor fi trași la răspundere pentru inactivitatea lor. Managerii de la Automecanica Moreni, și nu numai, au intrat acum și în colimatorul liderilor de sindicat care au decis că a venit momentul să pună tunurile pe directorii care au salarii de peste 13.000 lei și pierd vremea prin birouri, în timp ce salariații muncesc „pe rupte” și la sfârșit de lună încasează un salariu minim pe economie.

„Acum am o pornire extraordinară împotriva conducerilor fabricilor din industria de apărare şi nu face excepţie nici conducerea de la Uzina Automecanica Moreni, care trebuie să se pună serios pe treabă. Dacă stăm să ne gândim, noi, de trei ani de zile, trăim din ce ne-a dat Mihai Tudose cu MAPN sau prin relaţiile sindicatelor la nivelul acestor structuri. În rest, activitatea conducerilor acestor societăţi nu prea se vede, s-au învăţat să aducă sindicatul nucleu, să aducă sindicatul comenzi militare, iar dumnealor, directorii, să stea cu salarii mari. Noi, sindicatele am bătut permament pe la uşile ministerelor să rezolvăm treaba asta. Am avut sprijinul lui Mihai Tudose, care a avut o relaţie foarte bună cu sindicatele. Noi încercăm să avem o relaţie, la fel de bună, de constructivă şi cu Mihai Fifor, ministrul Apărării, o relaţie care să sprijine Automecanica Moreni să supravieţuiască. Directorilor le fac recomandarea să pună osul la treabă în aşa fel încât să aducă contracte şi comenzi să ducem şi noi salarizarea acolo unde trebuie, să nu mai plătim un  inginer cu salariu de femeie de serviciu de la Primăria Moreni. Inginerul de la Uzina Automecanica Moreni trebuie să fie plătit ca specialist în industria de apărare.  Directorii să nu mai aibă atitudinea aceea că  – noi am făcut treabă –  că treaba nu şi-au făcut-o şi trebuie să şi-o facă. Este o solicitare şi către alte conduceri pentru că cele care funcţionează în momentul de faţă înseamnă o etapă, restul e de tras. Am recomandat tuturor sindicaliştilor să ne ocupăm puţin şi de conducerile filialelor. Ne-am ocupat de minister, ne-am ocupat de Guvern, ne-am ocupat de toată lumea şi am uitat că mai sunt şi directori care sunt mai bine plătiţi decât miniştrii. Au salarii de peste 13.500 de lei. E uşor să conduci o fabrică şi să primeşti totul de-a gata. E timpul să se gândească la faptul că în timp ce oamenii lor iau 1200 de lei salariu, bani în mână, ei încasează destui bani ca să facă şi treabă. Deci acum ne vom ocupa special de conducerile societăţilor care nu funcţionează…”, susține liderul de sindicat de la Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

leave a reply