Andrei Gerea, candidat ALDE pentru Parlamentul European: „ALDE se poziționează foarte bine în sondajele de opinie, eforturile pe care le-am făcut până acum dau rezultate și ne dau încredere pentru alegerile din 26 mai”

Ana Maria Popescu 15/05/2019 0
Andrei Gerea, candidat ALDE pentru Parlamentul European: „ALDE se poziționează foarte bine în sondajele de opinie, eforturile pe care le-am făcut până acum dau rezultate și ne dau încredere pentru alegerile din 26 mai”

Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, deputat în Parlamentul României, chestor al Camerei Deputaților, candidat la alegerile europarlamentare a efectuat o nouă vizită în Târgoviște, în județul Dâmbovița, unde a luat la pas străzile municipiului, a stat de vorbă cu oamenii, membri și simpatizanți ai partidului și le-a vorbit despre candidații Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile din 26 mai, despre prioritățile formațiunii politice în Parlamentul European. Liderul ALDE a avut o întrevedere și cu staff-ul de partid în cadrul căreia a pus la punct activitățile de campanie. La Târgoviște, candidatul ALDE la alegerile europarlamentare, Andrei Gerea a vorbit deschis despre lucrurile pentru care va lupta în Parlamentul European, despre referendum, despre cum este afectată campania de mesajele pline de dezinformări și minciuni transmise de partidele de opoziție, dar și despre locul pe care îl ocupă ALDE în sondaje, în preferințele electoratului.

„Atmosfera în ALDE este cu adevărat frumoasă. Eu care am mai participat la construcția unui partid, și acesta era liberal și național, și avea cu totul alte valori pe care partidul cu același nume le are acum, dar asta este altă poveste. Am văzut cam ce înseamnă și pot să asemăn atmosfera din ALDE de acum cu aceea din PNL, din anii 1990, când veniseră oameni cu minți luminate, cu deschidere, cu simțul dreptății și al libertății în suflet. Este o perioadă frumoasă pentru ALDE, însă construcția partidului nu poate aștepta. Pentru că alegerile au loc la perioade foarte scurte de timp suntem nevoiți ca această construcție să fie din mers, s-o facem în ritm accelerat. Ne bucurăm însă că, iată cu aproape zece zile înainte de alegeri, ALDE se poziționează foarte bine în sondajele de opinie și eforturile pe care le-am făcut până acum par să dea rezultate și să ne dea încredere pentru data de 26 mai, când vom avea alegerile pentru Parlamentul European. Din păcate pot să spun că această campanie electorală a fost grav afectată de mesajele care au fost date și de modul în care anumite partide, cele din opoziție, au înțeles să facă această campanie. Mă refer la faptul că a fost presărată din plin cu dezinformări, cu minciuni și cu atitudini extrem de ostile care nu fac altceva decât să polarizeze și mai mult societatea. Mi se pare un lucru extrem de grav că, în numele democrației, poporul român se află mai dezbinat ca niciodată în cei peste 100 de ani de la Marea Unire. Ceea ce se întâmplă acum în societatea românească este efectul înțelegerii total greșite a rolului pe care partidele îl au în democrație, al rolului pe care președintele țării îl are într-o democrație și totodată și a rolului pe care anumite instituții ale statului îl au în această democrație. Colac peste pupăză avem și Referendum în ziua alegerilor. Acesta, în mod evident, nu este decât un instrument politic pe care domnul președinte Klaus Iohannis încearcă să-l folosească în beneficiul noului PNL, partidul său de sorginte băsistă, i-aș spune eu, pentru că atitudinile sale sunt exclusiv de inspirație băsistă… Acești oameni nu fac decât să arunce în derizoriu atât tema alegerilor pentru Parlamentului European, cât și tema în sine a justiției, a luptei împotriva corupției, care prin acest Referendum nu este deloc ajutată pentru că în loc să avem o dezbatere reală, cinstită, cu cărțile  pe masă despre acest subiect, iată că nu există niciun fel de dezbatere reală nici despre Justiție, dar nici despre Parlamentul European”, a declarat la Târgoviște Andrei Gerea, candidat ALDE pentru Parlamentul European.

Candidații ALDE pentru Parlamentul European (Biografie):

  1. Norica Nicolai
  2. Renate Weber
  3. Varujan Vosganian
  4. Radu Silaghi Dumitrescu
  5. Horia Victor Toma
  6. Daniel Constantin Barbu
  7. Ovidiu Ioan Silaghi
  8. Andrei Dominic Gerea
  9. Popa Pistru
  10. Tudor Tim Ionescu

 

Realizat de SC.Colorscopic Design SRL, la comanda ALDE, CMF: 41190002

 

 

Leave A Response »