Analiză și decizii în interiorul PSD Dâmbovița după ce partidul a pierdut alegerile parțiale de la Braniștea și Cojasca. Mesajul liderilor pentru adversari: să nu se îmbete cu apă rece, PSD rămâne cel mai puternic partid la nivel județean

După ce au pierdut alegerile locale parțiale în comunele Braniștea și Cojasca, liderii PSD Dâmbovița s-au întrunit astăzi în ședință de Birou Permanent Județean, au analizat situația și au dispus și o serie de măsuri la nivelul organizațiilor locale din cele două localități. Președinții de organizații de la Cojasca și Braniștea au fost înlocuiți, s-a stabilit cine și unde s-a greșit, iar la final, după ce au avut loc mai multe „discuții bărbătești”, s-a tras concluzia că eșecul înregistrat nu are cum să fie ignorat, însă la următoarele alegeri PSD își va demonstra adevărata putere în cele două localități pierdute pe 27 iunie.

După ședința BPJ, președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a susținut o conferință de presă alături de secretarul executiv Cristian Stan, în cadrul căreia au transmis un mesaj clar, ferm, adversarilor politici, acelora care până acum au pierdut toate competițiile electorale în fața Partidului Social Democrat, iar acum jubilează că au câștigat două primării ale județului, dar și celor care astăzi își dau cu părerea din „tribune”, aceștia nefiind parte din „joc”.

Mesajul este că PSD rămâne primul partid politic, cu cele mai multe primării câștigate la alegerile locale din 2010, cu numărul cel mai mare de parlamentari, iar în 2024 Organizația PSD Dâmbovița va fi și mai puternică.

„În seara aceasta am avut un Birou Permanent Județean în care am avut foarte multe subiecte pe care le-am dezbătut împreună cu colegii noștri… În primul rând probleme de organizare internă și nu în ultimul rând am analizat și situația alegerilor din data de 27 iunie din cele două localități din județul Dâmbovița în care au avut loc alegeri parțiale. După cum bine știți au avut loc alegeri și pentru Consiliul Local al comunei Cojasca, dar și pentru funcția de primar al comunei Braniștea. Am avut o discuție cu colegii noștri, am avut împreună cu colegii parlamentarii, împreună cu președinții organizațiilor, am avut discuții foarte apăsate privind ziua de 27 iunie. După cum bine știți, Partidul Social democrat a pierdut Primăria Comunei Braniștea, iar pentru funcțiile de consilier local din cadrul Consiliului Local Cojasca, Partidul Social Democrat a obținut 6 mandate. O spun foarte clar,  este un semnal de alarmă pentru Organizația PSD Dâmbovița dar nu este un capăt de țară. Anumitor lideri politici care au ieșit triumfători în urma acestora alegeri vreau să le transmit foarte clar că PSD Dâmbovița este cea mai puternică organizație politică din județul Dâmbovița, PSD Dâmbovița este mai unit ca niciodată și nu în primul rând vreau să le aduc aminte 27 septembrie 2020, 6 decembrie 2020, când am câștigat 63 de primari din județul Dâmbovița, când am câștigat cinci mandate de parlamentar din 10, iar organizarea pe care o avem și astăzi și o vom avea și în 2024 la nivelul Organizației PSD Dâmbovița cu siguranță va fi mult mai puternică.

În urma ședinței de Birou Permanent Județean am luat și câteva măsuri împreună cu colegii noștri, iar pentru cele două localități, printre alte măsuri pe care le-am avut, am stabilit în această seară că de astăzi Organizația PSD Cojasca va fi condusă de domnul Ungureanu Gheorghe Cristinel, care a fost și este și acum consilier local PSD, iar la Braniștea, interimar am decis ca această organizație să fie condusă de domnul Stan Adrian, actualmente viceprimar al comunei Braniștea. Sunt decizii pe care le-am luat împreună cu colegii noștri și consider că în perioada următoare în cele două organizații, împreună cu cei doi președinți interimari vom avea organizații puternice, iar în toamna acestui an vom organiza alegeri în aceste organizații. (…)Mesajul este foarte clar pentru celelalte partide din Dâmbovița care astăzi în conferințe de presă au analizat ce s-a întâmplat, în primul rând, noi cei care am câștigat anul trecut nu putem să luăm sfaturi de la unii care au pierdut, luăm sfaturi de la unii care au câștigat în viața lor, de la cei care au pierdut nu avem cum să luăm sfaturi…

Am văzut în altă conferință de presă cum se uită peste gard la noi… Le spun că din tribună toată lumea dă gol, dar în teren e puțin mai greu. Nu putem să acceptăm sfaturi de la unii care au pierdut sau nu putem să acceptăm păreri de la unii care nici măcar nu au jucat în meciul acesta.

Am avut discuții bărbătești în Biroul Permanent Județean, avem și noi partea noastră de vină și aceasta este o problemă prin care noi am decis anul trecut plecarea domnului Țachianu în Parlamentul României, după ce a fost ales de dâmbovițeni Marian Țachianu a plecat în Parlamentul României. Se pare că electoratul din comuna Braniștea a taxat acest lucru și nu în ultimul rând toate măsurile care au fost luate de anumite instituții ale statului față de care nu vreau să fac vorbire în această seară, dar credeți-ne că am discutat cu colegii noștri și știm foarte bine ce s-a întâmplat în comuna Braniștea”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Legat de alegerile care au avut loc la Cojasca și Braniștea, fără doar și poate reprezintă un eșec pentru Organizația PSD Dâmbovița, alegerile au fost pierdute, sigur în niște conjuncturi cu totul speciale, dar nu voi insista pe acest subiect… Însă dacă analizăm foarte în profunzime cele două cele două unități administrativ teritoriale și ceea ce s-a întâmplat acolo din punct de vedere electoral, și în perioada prealegerilor și în ziua alegerilor, veți observa că acolo au fost situații cu totul și cu totul aparte.  Mai departe, raportat la atitudinea asta triumfalistă pe care o adoptă Partidul Național Liberal în Dâmbovița, Cornel Ștefan spus foarte clar care este situația în acest moment, ca și număr de primari, număr de consilieri locali și așa mai departe, ceea ce s-a întâmplat nu reprezintă sub nicio formă o fotografie a situației politico- electorale de la nivel județean, asta v-o spun cu toată certitudinea. Să nu se îmbete cu apă rece, a fost așa un foc de paie care se va stinge, cu siguranță, iar la următoarele alegeri Partidul Social Democrat va câștiga en fanfare alegerile din  județul Dâmbovița. Sigur, repet, au la acest moment, nici măcar o victorie de etapă pentru că nu vizează bătălia electorală de la nivelul întregului județ Dâmbovița, dar PSD a înregistrat două înfrângeri. Ni le asumăm, s-au luat și măsuri organizatorice,  mergem mai departe dar, repet, a face din asta o fotografie a ceea ce înseamnă echilibru politico-electoral de la nivelul județului Dâmbovița mi se pare un tupeu mult prea mare pentru cei din Partidul Național Liberal”, a transmis și secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Cristian Stan.

 

 

leave a reply