Alți doi lideri importanți ai PSD Dâmbovița, Cristian Stan și Dorinel Soare, susțin organizarea unei Conferințe Extraordinare de Alegeri la nivelul Organizației Județene

Ana Maria Popescu 15/07/2019 0
Alți doi lideri importanți ai PSD Dâmbovița, Cristian Stan și Dorinel Soare, susțin organizarea unei Conferințe Extraordinare de Alegeri la nivelul Organizației Județene

Organizarea unei Conferințe Județene Extraordinare la PSD Dâmbovița este se pare în ultima perioadă dorința a unui important număr de membrii de partid, dar mai ales de lideri ai formațiunii politice. Tot mai mulți lideri importanți ai PSD Dâmbovița au solicitat în ultima vreme, atunci când au avut ocazia, organizarea de noi alegeri interne în Organizația Județeană, alegeri democratice în cadrul cărora să se încurajeze competiția, iar votul să fie secret, așa cum spune de altfel și Statutul formațiunii politice. În cadrul unei conferințe de presă, alți doi lideri ai Partidului Social Democrat Dâmbovița, respectiv Cristian Stan, secretar executiv, președinte PSD Târgoviște și primar al municipiului Târgoviște și Dorinel Soare, vicepreședinte PSD Dâmbovița și primar al localității Niculești, au declarat că susțin organizarea unei Conferințe Județene Extraordinare la nivelul partidului, înainte de alegerile prezidențiale din toamnă. Aceștia au declarat că vor ridica această problemă în viitoarele ședințe de partid pentru că Organizația Județeană are nevoie de o echipă de conducere echilibrată, dar și de niște măsuri organizatorice în vederea pregătirii alegerilor prezidențiale și mai alea a celor locale care vor avea loc anul viitor.

„Mă raliez și eu colegilor mei care au spus că este nevoie de o Conferință Extraordinară până în alegerile prezidențiale și la Dâmbovița. Sigur, decizia se va lua la nivelul Organizației… În primul rând trebuie discutat de cristalizarea unei echipe de conducere care să fie echilibrată și echilibrat reprezentată pe toate zonele, cred că ar mai trebui stabilite niște măsuri organizatorice și care să țină de pregătirea alegerilor prezidențiale, dar și alegerilor locale de anul viitor… Cred că de pe acum trebuie să înceapă identificarea și cristalizarea echipelor de consilieri locali, candidați la primării, pentru anul viitor. Cred de asemenea că trebuie să se stabilească foarte clar candidatului la Consiliul Județean, este un lucru deosebit de important. Toate aceste lucruri ar trebui să se întâmple și în urma unor cercetări sociologice pe care Organizația ar trebui să le facă, astfel încât să se identifice persoanele care au cele mai bune șanse din punct de vedere electoral să intre în alegerile locale de la începutul verii anului viitor, care se vor dovedi deosebit de importante și cu ecou puternic și pe zona parlamentară. Voi spune în forurile statutare că este nevoie de o Conferință Județeană… (…) Ultimele alegeri au fost mai mult un exercițiu de imagine, în campanie electorală, decât o Conferință de Alegeri în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat Cristian Stan, secretar executiv al PSD Dâmbovița, președinte PSD Târgoviște și primar al municipiului Târgoviște.

„Susțin organizarea unei Conferințe Județene, sunt de aceiași părere cu colegii mei și am spus acest lucru de când s-au semnat tabelele prin care s-a solicitat analiza rezultatelor alegerilor din luna mai și organizarea Conferinței de Alegeri. Am fost de acord cu această chestiune, nu este un secret… (…) Susțin votul secret, așa spune Statutul, este obligatoriu acest lucru… Ultima dată s-a votat deschis, așa s-a decis atunci la București, s-a spus că asta este procedura și facem acest lucru. La un moment dat trebuie să te pliezi și pe majoritate… Nu puteam să mă ridic acolo și să spun că nu este statutar. Una peste alta, eu vreau să-i asigur pe membrii noștri se partid că atâta timp cât voi fi în Organizația Județeană tot ceea ce voi face voi face pentru unitatea partidului, pentru să fie bine tuturor”, a declarat Dorinel Soare, vicepreședinte PSD Dâmbovița și primar al localității Niculești.

Leave A Response »