Alpiniști târgovișteni, pe urmele arcei lui Noe!

Patru alpiniști târgovișteni vor să cucerească Muntele Ararat, într-o expediție dedicată împlinirii a 30 de ani de la înființarea Asociației de turism Chindia, dar și Zilelor Cetății Târgoviște. Doi dintre cei patru membrii ai expediției – Geo Badea și Marius Popescu – se pot lăuda și cu alte performanțe, printre care Elbrus (5642 de metri), Kibo-Kilimanjaro (cel mai înalt din Africa, 5895 metri), Aconcagua (6962 de metri), Matterhorn (4478 de metri) și vârful McKinley (6194 metri). Expediția este susținută financiar de către Primăria Târgoviște, al cărei steag va fi arborat pe vârful de 5165 de metri.

Cei patru spun că se pregătesc de mai bine de un an și consideră că altitudinea este factorul de dificultate cel mai important, având în vedere că doi dintre membri sunt alpiniști amatori, care nu au performanțe notabile. Alpiniștii târgovișteni vor pleca sâmbătă spre Turcia și se vor întoarce peste aproximativ o săptămână.

Ararat este cel mai înalt munte din Turcia, cu o altitudine de 5165 de metri și este de origine vulcanică, având partea superioară acoperită de un ghețar. Este situat in estul extrem al Turciei, în apropiere de granița cu Iran și de cea cu Armenia.

leave a reply