ALDE nu a votat legea privind instituirea stării de alertă. Președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a prezentat motivele care au stat la baza acestei decizii

Ana Maria Popescu 20/05/2020 0
ALDE nu a votat legea privind instituirea stării de alertă. Președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a prezentat motivele care au stat la baza acestei decizii

ALDE nu a votat instituirea stării de alertă, așa cum a propus Guvernul Orban. Legea a fost dezbătută astăzi în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, iar senatorii și deputații Alianței Liberalilor și Democraților nu au dat un vot pozitiv proiectului legislativ, nefiind de acord cu cea mai mare parte a propunerilor guvernului condus de Ludovic Orban.

Președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a prezentat și motivele pentru care parlamentarii partidului din care face parte nu votat legea stării de urgență.

„Parlamentarii ALDE nu s-au alăturat acestui „joc” pentru că starea de alertă nu vine pe baza unor măsurători clare. Vrem persoane testate, nu teste efectuate pe hârtie!
Nu am votat pentru că nu vrem să alocăm o țară întreagă într-o situație incertă! Sunt o serie de județe care nu au nici o persoană infectată.
Nu am votat pentru că nu vrem ca firmele „de casă” să își umple conturile din contracte exclusive!
Nu am votat pentru că România are nevoie de relansare economică, nu de interese electorale!
Nu am votat pentru că vrem libertate și suport, nu constrângeri și minciuni!
Nu am votat pentru că nu ne mai lăsăm manipulați!
Nu am votat pentru că nu avem încredere!
Nu am votat pentru că vrem soluții, nu «detenție»!”, a declarat președintele ALDE Dâmbovița.

Leave A Response »