Agricultorii români, bătaia de joc a PNL și a președintelui României. Senatorul Titus Corlățean solicită public președintelui Iohannis să promulge legea PSD pentru redeschiderea piețelor.

Ana Maria Popescu 22/11/2020 0
Agricultorii români, bătaia de joc a PNL și a președintelui României. Senatorul Titus Corlățean solicită public președintelui Iohannis să promulge legea PSD pentru redeschiderea piețelor.

Marile magazine, care în general sunt aparțin unor investitori străini și unde majoritatea produselor sunt de import, sunt pline în această perioadă de oameni care preferă să se aprovizioneze din locuri unde este „cald și bine”, iar piețele din Dâmbovița și din România, unde se găsesc fructe și legume românești crescute cu truda și munca neobosită în solarii și pe câmp a agricultorilor români, și pe ploaie și pe vânt, sunt goale de ceva vreme.

Cine sunt vinovații pentru această situație revoltătoare care împarte România în două?! „Străinului” care conduce țara de la Cotroceni și Guvernul liberal care au închis piețele pe motiv că acestea pot fi focare de infectare cu noul coronavirus. Actualii guvernanți au lăsat peste noapte agricultorii români, dâmbovițeni, fără un loc de desfacere a produselor lor, care sunt incomparabil mai bune și mai sănătoase decât legumele pe care le găsim în marile magazine, și și-au bătut astfel joc de toată munca de peste an a acestor oameni, care acum stau și se uită cum li se degradează fructele și legumele, cum toate resursele financiare pe care le-au investit se duc pe „apa Sâmbetei” fără să mai poată recupera nimic.

Parlamentarii Partidului Social Democrat au venit în sprijinul agricultorilor români și au votat în Parlament o lege care prin care se stabilește redeschiderea piețelor agroalimentare!

„Pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse şi servicii de piață în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, își vor putea continua activitatea, cu respectarea restricțiilor referitoare la distanțarea socială şi a măsurilor de protecție sanitară”, se precizează în actul normativ.

Deși legea este votată de aproape două săptămâni aceasta nu a fost nici până acum promulgată de președintele Klaus Werner Iohannis.

Senatorul PSD Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului României, candidat pentru un nou mandat de senator, solicită, din nou, public președintelui României să promulge legea care permite redeschiderea piețelor și să termine cu bătaia de joc  la adresa agricultorilor români.

„Parcările supermarketurilor sunt supraaglomerate. Magazinele sunt pline de cumpărători. Profiturile exportate din țară cresc exponențial… În timp ce producătorii români, alungați în stradă de guvernarea Iohannis-Orban-PNL își vând produsele agricole #românești în frig, pe cartoane, pe pământ.

IOHANNIS, PROMULGĂ URGENT LEGEA PSD, VOTATĂ DE PARLAMENT, PENTRU REDESCHIDEREA MAGAZINELOR CU PRODUSE ROMÂNEȘTI!”, a solicitat senatorul Titus Corlățean, candidat PSD pentru  Senatul României.

De asemenea, senatorul Titus Corlățean lansează un apel la români, la dâmbovițeni, să cumpere fructe și legume de la agricultorii autohtoni, care, din păcate, astăzi sunt nevoiți să-și vândă produsele doar pe marginea drumurilor sau în piețele în aer liber, în condiții extrem de grele.

Senator Titus Corlățean: „Alături de nea Aurel, producător agricol din Tărtășești, împreună cu colegii din PSD Dâmbovița. Nea Aurel își vinde produsele agricole pentru care a muncit cinstit tot anul, pe marginea DN 7, în frig. Dacă treceți pe acolo, opriți și cumpărați produse #românești!”                                                                                                                                                                                                                                                Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa, CMF:11200020

 

Leave A Response »