Adrian Țuțuianu aruncă ”piatra”: Primăria este de vină pentru frigul din școli. Replica executivului nu s-a lăsat așteptată: ” (Țuțuianu) este într-un deficit de imagine și încearcă să se facă remarcat.”

În prima zi lucrătoare (pentru bugetari) din 2014, Adrian Țuțuianu, președintele CJD, a organizat o conferință de presă cu un singur punct: situația încălzirii în școlile târgoviștene. Deși nu este treaba d-sale (și recunoaște asta!), dl. Țuțuianu a ținut să prezinte jurnaliștilor câteva date care, în opinia șefului CJD, ar ilustra fără putință de tăgadă vinovăția primarului Boriga și a echipei sale, în cazul întârzierilor la montarea centralelor termice în unele școli din municipiu.

Demersul președintelui Țuțuianu pare a fi doar o încercare de a salva ce se mai poate din imaginea PSD, șifonată serios din pricina poziției consilierilor social-democrați care, timp de mai bine de un an, au blocat adoptarea unor măsuri ce ar fi evitat criza de acum. „Responsabilitatea aparține primăriei municipiului” a afirmat apăsat Țuțuianu. “Somez primarul să-și facă tema. În cea mai mare urgență să ceară firmelor să termine în această săptămână lucrările de montare a centralelor”, a mai spus boss-ul CJD.

Adrian Țuțuianu s-a arătat extrem de nemulțumit de faptul că firmele contractante nu au lucrat în perioada 24 decembrie 2013 – 03 ianuarie 2014, ceea ce a condus la înregistrarea unor întârzieri notabile. Totodată, Țuțuianu a criticat și ceea ce a numit ”proiectarea defectuoasă”, dar și o presupusă neimplicare a executivului în coordonarea și supravegherea lucrărilor.

Replica municipalității a venit după câteva ore, tot într-o conferință de presă, susținută de city manager-ul Gabriel Cioacă. Reprezentantul executivului a respins acuzațiile șefului CJ, declarând că nu ar fi vorba decât de o manevră politică, de imagine. ”Îl știam ca pe un avocat riguros și care părea că este de bună credință. Am rămas stupefiat de ceea ce am auzit astăzi. Fie nu mai dă dovadă de rifoare, fie are consilieri care nu-l sfătuiesc cum trebuie, fie are o problemă politică. Este într-un deficit de imagine și încearcă să se facă remarcat”, a spus Gabriel Cioacă. City manager-ul respinge categori acuzația că nu s-ar fi lucrat pe perioada vacanței, argumentând că nu ar fi fost posibil să fie terminate lucrările la șapte școli în perioada amintită, dacă nu s-ar fi lucrat în ritm alert. Pe de altă parte, Gabriel Cioacă ne asigură că în cele șase școli care nu au căldură în prezent, centralele termice vor fi montate până cel mai târziu săptămâna viitoare.”Țin să precizez că tot Executivul Primăriei Târgoviște s-a implicat pentru rezolvarea problemei încălzirii școlilor. S-a lucrat aproape zilnic, cu excepția zilelor de 25 decembrie și 1 ianuarie, altfel nu puteau fi gata astăzi șapte obiective. (…)Ar trebui să ne ajutăm fără să ieșim în conferințe de presă să ne batem cu pumnul în piept. Nu se face așa ceva. Să ne vedem fiecare de parohia lui, de propria ogradă. Lucrările vor merge mai bine dacă evităm scandalurile artificiale”.

2 Comments

 • la o aşa inflaţie de avocăţei – care frustraţi, care penali – habarnişti în managementul bunei guvernări, nu trebuie să surprindă ping-pong’ul cu … bezele contondente.
  de pierdut, pierd tot cei ce i-au votat c’aşa’i în tenis.
  pentru că victime au picat copii nevinovaţi ar trebui luaţi cu pietre ei, care toată vara s-au hîrjonit.
  de aceea un hîtru bun de glume ne zice:
  “Țineți minte cinci cuvinte:
  Îi mai rău ca înainte,
  Iar dacă n-aveți curele,
  Cumpărați-vă bretele
  Să vă spânzurați cu ele
  Că vin vremuri și mai grele!!!”
  Votaţi MĂTURA!

 • tutuianu nu are ce face, iese pe tv si mai da o gafa!
  mai bine ai face locuri de munca, nu disponibilizari, sa-ti fie rusine, bai nenea asa zis presedinte!

leave a reply