„ABC-ul emoţiilor”, program de dezvoltare emoţională a elevilor din învăţământul primar

Ana Maria Popescu 14/02/2019 0
„ABC-ul emoţiilor”, program de dezvoltare emoţională a elevilor din învăţământul primar

În perioada septembrie 2018 – iunie 2019, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa, împreună cu Primăria Municipiului Târgovişte, Casa Corpului Didactic (CCD) Dâmboviţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, implementează, pentru al doilea an consecutiv, un   program de dezvoltare emoţională a elevilor din clasele I şi a II-a, denumit „ABC-ul emoţiilor”.

Obiectivele programului vizează formarea şi consolidarea abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de droguri, punând accent pe: conştientizarea de sine, abilităţi de comunicare asertivă, gestionarea emoţiilor negative, abilitatea de a face faţă presiunii grupului şi de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă.

Astfel, în data de 07 februarie 2019, specialişti ai CPECA Dâmboviţa şi CCD Dâmboviţa, au organizat cursul de formare profesională continuă a cadrelor didactice care desfăşoară activităţi didactice cu elevii din clasele I şi a II-a din unităţi şcolare târgoviştene, în scopul dezvoltării unor tehnici şi metode de comunicare interactivă. În a doua etapă a implementării programului (februarie – iunie 2019), cadrele didactice participante vor realiza, într-un format atractiv pentru copii, o serie de activităţi specifice care să faciliteze dezvoltarea abilităţilor emoţionale ale elevilor din clasele I şi a II-a din municipiul Târgovişte.

Suportul de curs pentru elevi este finanţat de Primăria Municipiului Târgovişte care a dat, astfel, expresie interesului şi implicării în problemele reale ale comunităţii. De altfel, la Primăria Târgoviște a avut loc și o conferință de presă, cu participarea reprezentanților tuturor instituțiilor implicate în proiect, în cadrul căreia au fost explicați toți pașii realizați până acum în cadrul programului dedicat elevilor din învățământul primar din municipiul reședință de județ și nu numai.

Leave A Response »