A fost scos la licitație Studiul de Fezabilitate al Domeniului Schiabil Cocora. Președintele CJD, Corneliu Ștefan: „Județul Dâmbovița va deveni una dintre atracțiile turistice ale României”

Încă un pas spre realizarea Stațiunii Montante Padina Peștera din Bucegii Dâmbovițeni!

A fost scos la licitație studiul de fezabilitate al Domeniului Schiabil Cocora, prin acesta urmând ca specialiștii să găsească cea mai bună variant de amenajare a acesteia, dar și a celorlalte facilități conexe, care prevăd de la instalațiile specifice până la construirea unui restaurant.

 

„Zona dâmbovițeană a Munților Bucegi are un potențial imens, care trebuie pus în valoare!”, este mesajul transmis în repetate rânduri de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în administrația căruia s-au făcut și se fac cei mai importanți pași pentru realizarea acestei stațiuni montane.

„Avem șansa ca județul Dâmbovița să devină unul dintre principalele puncte de atracție pentru iubitorii de schi din România și nu numai, dar, în același timp, să fie un loc unde pot fi petrecute vacanțele și în celelalte anotimpuri”, a precizat președintele CJ Dâmbovița.

În afară de Pârtia Cocora, proiectul din munte prevede și facilitățile necesare unui turism durabil și atractiv, în care se vor regăsi și vor fi prevăzute:

-Instalațiile de transport telescaun-telegondolă și teleschi;

-Instalație de înzăpezit;

-Restaurant „Belvedere Cocora”. Acesta va primi minimum 150 de persoane și se va amplasa astfel încât să permită accesul facil din zona pârtiei și dinspre stația instalației de transport;

-Apres-schi-ul va fi o construcție individuală care va adăposti 400 de persoane. În această zonă, va fi posibilă montarea unei scene pentru organizarea de concerte în aer liber;

-Centru de închiriat echipament sportiv (echipament de schi, biciclete, sănii);

-Școală de schi;

-Restaurante, cafenele, ceainării, obiecte de suvenir, punct de informare turistică;

-Parcare auto structurată pe 3 zone pentru 565 de autoturisme și 20 de autocare;

-Bandă transportoare cu lungime de cca 320 m, dedicată în special utilizării de către schiorii echipați;

-Pistă de biciclete;

-Modernizarea drumului auto spre zonă.

„Impactul economic al Domeniului Schiabil Cocora va fi unul semnificativ! Vor fi investiții conexe, se vor crea locuri de muncă, iar județul Dâmbovița va deveni una dintre atracțiile turistice ale României”, a transmis Corneliu Ștefan,  președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

 

 

leave a reply