53 de muncitorii de la Steaua Electrică Fieni ținuți la poartă de conducerea societății. Motivul: sesizările făcute de aceștia la ITM Dâmbovița

dambovita24 04/06/2018 0
53 de muncitorii de la Steaua Electrică Fieni ținuți la poartă de conducerea societății. Motivul: sesizările făcute de aceștia la ITM Dâmbovița

Situație fără precedent la Steaua Electrică Fieni! După ce au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița cu privire la faptul că nu le sunt respectate anumite drepturi, respectiv conducerea societății comerciale nu le garantează plata salariului minim pe economie și i-a forțat să accepte și efectuarea mai multor zile de concediu fără plată, salariații de la Steaua Electrică s-au lovit astăzi de „furia” conducerii societății care se pare că nu le-a mai permis oamenilor accesul în incinta fabricii. Astfel peste 50 de muncitori au rămas astăzi la poarta societății din Fieni și au așteptat inspectorii ITM să le facă dreptate, mai ales că șefii de la Steaua Electrică nu s-au supus în nici un fel măsurilor de intrare în legalitate impuse de Inspectoratul de Muncă în urmă cu o lună și jumătate. O delegație a ITM Dâmbovița, în frunte cu directorul Marius Lixandru, s-a deplasat rapid la Fieni și a inițiat o serie de discuții cu conducerea societății comerciale, discuții la care a participat inclusiv primarul localității, Iulian Tătulescu, care și el se confruntă la rândul lui cu o multitudine de probleme legate de recuperarea unor datorii pe care le are societatea la bugetul local.

„Au fost cei de la ITM acum câteva săptămâni și au stabilit un calendar cu măsuri, pe care cei de la Steaua Electrică nu le-au respectat, așa că inspectorii ITM s-au întors, i-au sancționat… Am participat și eu la discuții, au spus că vor lua legătura cu patronul olandez și o să se reia activitatea, dar oamenii sunt nemulțumiți. Patronul olandez nu prea vine însă pe la Fieni, iar atunci când vine stă câteva minute și pleacă, fuge, în condițiile în care are o grămadă de datorii. Astăzi au fost în stradă doar muncitorii și reglorii, în jur de 60 de persoane. Este o situație urâtă și pentru acești oameni, au ajuns la o vârstă când nu-i prea mai angajează nimeni, unii sunt aproape de pensie…Concluzia mea este că acest patron olandez nu este om serios”, ne-a declarat primarul orașului Fieni, Iulian Tătulescu.

Discuțiile au durat ore, dar se pare că în cele din urmă problemele s-au rezolvat, pe ștatele de plată va fi garantat salariul minim pe economie, iar oamenii vor fi primiți de mâine la muncă. Cel puțin aceasta este promisiunea pe care a reușit să o obțină conducerea ITM Dâmbovița de la conducerea olandeză a SC Steaua Electrică Fieni.

„În luna aprilie oamenii au sesizat la noi anumite încălcări ale legii, în sensul că le este garantată plata salariului minim și că au zile de concediu fără plată fără voia lor. Acestea erau nemulțumirile pe care și astăzi le-au spus conducerii, iar astăzi conducerea nu i-a lăsat să intre la muncă 53 de persoane. Oamenii au primit salariile la zi, dar nu le este garantată plata salariului minim. Așadar, conducerea nu i-a primit astăzi la muncă, iar ei din nou au scris cele două revendicări… Noi am stat la discuții, noi le-am dat încă de la sfârșitul lunii aprilie măsuri să intre în legalitate, în sensul de a reface ștatele de plată și a garanta salariul minim pe țară, iar acum i-am sancționat pentru nerealizarea măsurilor la momentul respectiv, le-am dat din nou un program de măsuri și am luat de la conducerea olandeză promisiunea că mâine vor lucra cu toții. Conducerea olandeză nu a participat la discuții, dar în permanență conducerea de aici a stat la telefon, în prezența noastră, cu conducerea olandeză. Mâine intră toată lumea la muncă, le vor fi refăcute ștatele de plată și le vor fi plătite contribuțiile aferente…” ne-a declarat Marius Lixandru, directorul ITM Dâmbovița.

Leave A Response »