3 case mistuite de flăcări în câteva zile. Apel insistent al primarului de la Răzvad să nu se mai dea foc vegetației uscate

Ana Maria Popescu 05/04/2019 0
3 case mistuite de flăcări în câteva zile. Apel insistent al primarului de la Răzvad să nu se mai dea foc vegetației uscate

Pentru că într-o singură săptămână trei case din localitate s-au făcut scrum din cauza incendiilor de vegetație provocate, din păcate, de oamenii care, deși vremea nu permitea acest lucru, au dat foc resturilor de vegetație din gospodării, primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, face un apel public la cetățeni să renunțe la această metodă de a face curățenie în curți și grădini.

Edilul de la Răzvad le propune gospodarilor din localitate să apeleze la asistență din partea voluntarii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență atunci când vor să dea foc resturilor de vegetație, aceștia fiind pregătiți să intervină pentru stingerea focului în caz de nevoie.

De asemenea, primarul de la Răzvad a anunțat că familiile care au rămas fără case vor fi sprijinite de administrația locală, în ședința Consiliului Local urmând a se aproba acordarea unor ajutoare de urgență.

Oamenii au primit deja sprijin din partea Crucii Roșii Dâmbovița, iar edilul de la Răzvad face apel și la oamenii cu posibilități financiare și cu suflet să le sară în ajutor acestor oameni care au rămas fără case și fără agoniseala de-o viață.

„Vreau să mulțumesc celor de la ISU Dâmbovița și SJSU Gura Ocniței, sunt două servicii care în ultima săptămână au venit de mai multe ori în comuna Răzvad și ne-au dat o mână de ajutor, ne-au ajutat la stingerea celor trei incendii care au avut loc în localitate. Din păcate, în comuna Răzvad în doar o săptămână au ars trei case. Incendiul la două dintre case a pornit din cauza unor focuri realizate pentru arderea vegetației din curte. Din păcate lucrurile acestea se întâmplă peste tot, nu doar în comuna Răzvad… Vreau să fac un apel public către toți cetățenii care astăzi încă mai fac astfel de focuri pentru arderea vegetației, îi rog să înceteze. Nu este vremea pentru așa ceva… Pot face acest lucru doar asistați și îi invit pe cei care vor să aibă astfel de activități să vină și să solicite ajutorul Primăriei, iar noi, fără nici un fel de problemă putem trimite voluntarii SVSU să asiste și să împiedice producerea unor evenimente foarte triste.

Sigur, față de aceste familii care au rămas fără case, Primăria Răzvad va veni cu un sprijin financiar, deja am discutat cu consilierii locali și săptămâna viitoare vom avea o ședință de Consiliu Local în cadrul căruia vom acorda un ajutor de urgență acestor familii năpăstuite de aceste tragice evenimente. Mulțumesc și reprezentanților  Crucii Roșii Dâmbovița care au răspuns foarte prompt solicitării noastre și au ajutat aceste familii. Îi rog pe toți cei care pot și vor să dea o mână de ajutor familiilor din Răzvad să vină la Primăria Răzvad și noi o să-i direcționăm către familiile greu încercate…”, a declarat primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru.

Leave A Response »