26 DE ANI DE CAND NE OMORÂM LIDERII

25  decembrie 1989…ziua în care am început sa ucidem. Atunci eram bucuroşi pentru că scăpam de o perioadă în care accesul nostru la informaţie şi hrană era limitat. Eram fericiţi pentru că puteam vorbi liber, fără să ne mai fie frică că vom fi ascultaţi. Ne-am strâns, am protestat şi „am învins”.

Anul 2015…continuăm să ne ucidem liderii. Buni sau răi, tineri sau bătrâni, femei sau bărbaţi, îi ucidem pe toţi. Nimeni nu ne stă în cale. Doar că acum, avem şi puterea de a-i învia. În 2012, Mihai Răzvan Ungureanu, era „ucis”de parlamentarii aleşi de noi. În 2015, aceiaşi parlamentari, îl învie mai uşor decât l-a înviat Iisus pe Lazăr. Nimeni nu mai înţelege nimic din ce se întâmplă în parlamentul României (scrierea cu „p” a parlamentului este intenţionată, din motive lesne de înţeles), cu atât mai puţin ce se întâmplă în mintea lui Klaus Iohannis.

Dragă Klaus, stimate „Führer”, sau „Băi nene”…oamenii te-au votat pentru că erau sătui de feţele şi comportamentul celor care au condus înaintea ta.  Nu Blaga, MRU sau Predoiu ţi-au adus voturile şi te-au făcut preşedinte, ci oamenii. Oamenii, pe care tu i-ai scuipat acum cu propunerea ta la SIE. Da, asta ai făcut. L-ai făcut lider pe unul care s-a ocupat mai mult de protocolul de la Guvern decât de nevoile noastre. Ai reuşit să ne faci unici, fiind singura ţară cu două majorităţi parlamentare. Ai făcut din opoziţie, putere, şi din putere, opoziţie. Nu aşa rămâi în istorie. Vrem să credem că este o eroare şi că nu asta a fost intenţia ta. Nu eşti cu nimic mai special decât foştii lideri şi „vei fi ucis” înainte de a-ţi da seama. Şi vin cei tineri, cei care ţi-au dat viaţă şi care nu te vor mai învia niciodată pentru că îşi vor alege dintre ei viitorii lideri. Noi te îndurăm şi pe tine şi pe Ponta, pentru că am invăţat să răbdăm, dar cei tineri nu vor îndura şi vor scăpa de voi şi vă vor da uitării, pentru că şi voi la rândul vostru, ne-aţi dat uitării.

leave a reply