DECLARAŢIE POLITICĂ: Reafirmarea valorilor conservatoare, o necesitate in contextul socio-economic şi politic actual

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CABINET PARLAMENTAR – DEPUTAT GEORGICĂ DUMITRU
 
28.05.2013
 
 
DECLARAŢIE POLITICĂ: Reafirmarea valorilor conservatoare, o necesitate în contextul socio-economic şi politic actual
 
Asistăm, în ultima vreme, la reconfigurări pe scena politică românească, consecinţe oarecum fireşti ale unor nereuşite electorale ce au avut efecte de nedorit în planul imaginii şi popularităţii unor lideri.
Mă refer aici, în principal, la mişcările de trupe mai mult sau mai puţin zornăitoare ale eşichierului politic de dreapta care încearcă să-şi ranforseze forţele:  la nivel dezirabil, în scopul captării în angrenajul decizional al societăţii civile, iar la nivel pragmatic, în scopul reafirmării în prim-planul scenei politice, în contextul alegerilor din 2014, a unor personaje trecute în plan secundar.
Pe de altă parte, nu putem să nu sesizăm că, în timp ce dreapta politică românească se reinventează „strategic” şi sfios, încercând să-şi atragă simpatii populare şi să capete credibilitate – variabile fără de care sunt supuse lamentabil eşecului – stânga îşi afirmă supremaţia în evenimente politice de Oscar.
Din anumite puncte de vedere, congresul PSD a fost un adevărat exemplu pentru modul cum se face politica mare. Transferul între generaţii de ştafetă a scos în evidenţă faptul că, indiferent de succesiunea guvernărilor şi a ciclurilor electorale, social – democraţia a rămas preferinţa unui segment semnificativ de populaţie, reuşind, în acest moment, să întrunească marea majoritate a opţiunilor de vot.
Vin astăzi şi afirm, în calitate de membru al Partidului Conservator, că un astfel de parcurs îmi doresc pentru centru – dreapta în România. Unul constant, cu un nucleu stabil, nu unul circumstanţial şi vulnerabil în faţa provocărilor electorale.
Fără a mă erija în analist politic al spaţiului public şi rămânând un simplu exponent al clasei politice, ce şi-a asumat o serie de angajamente ferme faţă de români, doresc să exprim necesitatea reafirmării, în acest context socio-economic şi politic, a valorilor conservatoare, care au marcat semnificativ istoria acestei ţări.
 
Echilibrul în tot şi-n toate este un principiu de bază al menţinerii unei stări de normalitate la care mulţi aderă, din păcate, doar declarativ.
Exponenţii societăţii româneşti de azi proclamă, poate mai mult ca oricând, nevoia de normalitate, iar oferta politică a conservatorilor răspunde nu numai cerinţelor de normalitate, dar şi a celor de modernitate, fiind una echilibrată, care îmbină necesitatea creşterii economice constante şi, implicit, a nivelului de trai cu cea a protejării unor categorii sociale profund afectate de recesiuni economice sau lipsuri concrete.
În acelaşi timp, îmi exprim dorinţa ca respectul pentru tradiţie şi pentru tot ce este autentic să fie transferat generaţiilor ce vin din urmă, iar tinerii să se regăsească în doctrina conservatoare şi să adopte, pentru parcursul lor politic, un model consacrat şi sănătos, în egală măsură.
Într-o perioadă în care reconstrucţia economică şi reconfigurarea administrativă sunt priorităţi zero trebuie să înceteze experimentele politice şi să oferim oamenilor ceea ce aşteaptă de la noi – prosperitate, predictibilitate, stabilitate.
Iar Partidul Conservator trebuie să-şi asume acum mai mult ca oricând rolul de garant al realizării acestor deziderate, printr-o politică de calitate, nelipsită, însă, de pragmatism şi viziune.
 
Deputat,
Georgică Dumitru

leave a reply