16 noiembrie – Ziua Internațională a Toleranței. Mesajul directorului DGASPC Dâmbovița, Ionela Sandu.

Suntem diferiţi, din toate punctele de vedere, însă, tocmai aceste diferenţe ne fac unici! Nu gândim la fel, nu acţionăm în acelaşi mod, nu simţim la fel, nu ne exprimăm la fel, dar putem exista doar împreună!

Este important să ne acceptăm unii pe alţii, exact aşa cum suntem, cu calităţi şi defecte! Putem învăţa de la cei din jur cum să ne corectăm micile “imperfecţiuni” pe care le conştientizăm şi putem încerca să îi facem atenţi şi pe cei din jur, într-o manieră plăcută, prietenoasă, la comportamentul/limbajul/reacţiile lor mai puţin plăcute.

Beneficiarii noştri, mici şi mari, cu şi fără dizabilităţi, învaţă zilnic să fie mai toleranţi şi să îi accepte pe cei din jur, dar şi să îi ajute atunci când au nevoie. Minorii din centrele rezidenţiale ne-au surprins atunci când s-au întâlnit pentru prima dată cu adulţii cu dizabilităţi instituţionalizaţi. Au dat dovadă de toleranţă şi maturitate!

De Ziua Internaţională a Toleranţei, vă invităm (în mediul virtual) să învăţăm alături de cei mai puţin norocoşi cum să oferim înţelegere şi respect pentru a fi răsplătiţi cu aceleaşi valori!

Este simplu!

Haideţi să ne bucurăm de cei din jurul nostru şi să învăţăm de la fiecare câte ceva!

Jr. Ionela Sandu

Director general DGASPC Dâmbovița

leave a reply