15 mai- Ziua Națională a Medicului Veterinar. Mesajul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița

Ana Maria Popescu 15/05/2019 0
15 mai- Ziua Națională a Medicului Veterinar. Mesajul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița

Comunicat de presă

15 mai, Ziua Națională a Medicului Veterinar, reprezintă un omagiu pentru toți cei care, cu dăruire și abnegație, au contribuit la definirea profesiunii de medic veterinar și la progresul medicinii veterinare românești, cât și prilej de evaluare a muncii noastre și de stabilire a noi proiecte.

Istoria medicinei veterinare ne arată că ziua de 15 mai nu a fost aleasă aleatoriu, ci se leagă de momente importante din istorie. Pe 15 mai 1861, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a dat un decret semnat prin care a început să funcționeze „Școala de Medicină Veterinară”, în cadrul „Școlii de Medicină și Farmacie”, înființată de Carol Davila.
Tot pe 15 mai, dar zece ani mai târziu, 14 medici veterinari au semnat o „Declarațiune” care a stat la baza înființării „Asociației Medicilor Veterinari din România”. Aceasta a fost desființată în 1949, pentru ca pe 15 mai 1971 să se reînființeze, iar ulterior să fie denumită „Asociația Medicilor Veterinari din România”.  La al VI–lea Congres Național de Medicină Veterinară din 1994, a fost aleasă 15 mai ca fiind „Ziua Națională a Medicului Veterinar”.

Cu această ocazie, de ziua profesiei, adresez tuturor medicilor veterinari multă sănătate, urări de bine și succes în meseria atât de frumoasă de medic veterinar, precum și în toate activitățile pe care le întreprind.

 

Director executiv,

Dr. Tolea Sandu Marius

 

Leave A Response »