130 de persoane au fost reținute,pentru “furt de identitate”

        Europol desfășoara,pe 5 continente,o anchetă spectaculoasă pentru prinderea “hoților de identitate”,care și-au cumpărat on-line bilete de avion, prin intermediul unor carduri clonate.

         Deja 130 de persoane au fost reținute,pe diverse aeroporturi.Printre victime se numără și români,care s-au trezit făra bani în cont.

130 de persoane au fost reținute,pentru "furt de identitate"

“Am verificat intr-o zi extrasul de cont pe internet și am văzut că e o tranzacție în așteptare de care nu știam. M-am uitat mai atent și am văzut că era pentru un magazin on-line de bilete de avion. Când am sunat la bancă să întreb de tranzacție, mi-au spus că aș fi cumparat două bilete de avion din Londra către o destinație necunoscută , cu 40 de euro” – spune un păgubit român.

          130 de persoane au realizat că datele lor bancare au fost folosite de indivizi necunoscuți, care și-au cumpărat bilete de calatorie spre destinații exotice.

          Cum biletele ar trebui luate cu identitatea reala, care este in permanență verificata de autorități, a fost doar o chestiune de timp până când polițiștii să intre pe fir.

130 de persoane au fost reținute,pentru "furt de identitate"

“Unii clonau cardurile și vindeau mai departe informațiile de pe acestea către alte persoane care se ocupau cu achiziționarea de bilete.”Spune un Ofițer DCCO.

Christian Heinzmann, CEO Tarom: “Făcem parte dintr-o rețea aeriană mai mare de prevenție a fraudelor care raportează toate datele catre Europol. Dar, deși facem parte din acest comitet, tot suntem victimele fraudelor. Nu doar în care se folosesc cărțile de credit, ci și în alte fraude care au la baza alte infracțiuni. Fraudele nu sunt foarte multe, dar totuși exista.”

Wizz Air: “Avem propriile sisteme interne de control al fraudelor, care sunt actualizate permanent, urmărim cele mai bune practici ale industriei și căutam în permanență metode să facem fraudarea biletelor cat mai dificilă cu putinta.”

          Administratorii paginilor de internet care ofera astfel de produse mai ales că în ultmii ani, vânzările on-line au crescut spectaculos și în România,ar trebui sa-și ia masuri de precauție.

Remus Visan, manager companie de bilete on-line de avion: “Avem clienți care vor să cumpere cu un singur click. Care se grabesc.”

          Europol a derulat o operațiune in 140 de aeroporturi, pe 5 continente respectiv in 49 de țări, dintre care 25 doar in Europa,pentru cauzele de fraudă cu bilete de avion cumpărate on-line.

leave a reply