106 școlari și 31 de preșcolari, „echipați” cu ghiozdan și rechizite la Răcari, în cadrul proiectului ROMACT „Școală pentru toți”

Liceul Teoretic Ion Ghica din orașul Răcari, în calitate de aplicant principal, și Primăria orașului Răcari, în calitate de partener, implementează proiectul „Școală pentru toți!”, proiect finanțat prin programul ROMACT, program comun al Consiliului Europei și al Comisiei Europene.

În cadrul proiectului sunt identificați copiii din medii precare ale orașului cărora le sunt repartizate apoi rechizite conform anului de studiu pe care îl urmează.

Ieri, la Răcari, au avut loc primele întâlniri între copiii beneficiari ai pachetelor cuprinzând rechizite, reprezentanții entităților care implementează proiectul și reprezentantul programului ROMACT.

Școala Gimnazială Răcari, Școala Gimnazială Ghergani, Școala Colacu și grădinițele din localitățile orașului Răcari, unități generale aparținătoare de Liceul Teoretic Ion Ghica Răcari, au găzduit întâlnirile. 106 copii din clasele 0-IV au fost astăzi echipați cu ghiozdan și rechizite conform nivelului de studiu și 7 grupe de grădiniță echipate cu rechizite necesare desfășurării activităților educative (31 copii de grădiniță).

Copiii au primit și flyere cu informații referitoare la drepturile copilului.

Primarul orașului, Marius Caravețeanu, a transmis copiilor „toate gândurile bune, sănătate, mult spor în activitățile școlare și obținerea unor rezultate excepționale”. Programul ROMACT vizează dezvoltarea capacităților la nivel local pentru integrarea rromilor. ROMACT promovează o guvernare democratică incluzivă la nivel local, asigurându-se totodată că grupurile vulnerabile, inclusiv rromii, sunt integrate ca beneficiari ai măsurilor și serviciilor furnizate de administrație.

Proiectul „Școală pentru toți!” constă în identificarea copiilor din medii precare ale orașului Răcari, stabilirea unui necesar de rechizite adecvat fiecărui an de studiu pentru anul școlar 2021-2022 și repartizarea acestor rechizite către copii, alături de flyere cuprinzând informații referitoare la drepturile copilului.

leave a reply